Mīlgrāvī šķirts pāris sarīko skandālu, bet viņu bērni tikmēr staigā ar alus skārdenēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

6. decembrī neilgi pirms pulksten 22.00 Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Mīlgrāvī, kur kāds bērnu tēvs ziņoja par bijušo dzīvesbiedri alkohola reibumā ar abu kopīgajiem bērniem. Izsaucējs skaidroja, ka notikuma dienā devies pie sievietes, lai satiktos ar bērniem. Pāris bija nesen izšķīries, un sieviete ar bērniem devusies dzīvot krīzes centrā, taču viņa bez brīdinājuma bija pametusi sociālās palīdzības iestādi un aizbraukusi pie draugiem.

Bijušais dzīvesbiedrs noskaidrojis bērnu uzturēšanās adresi un devies viņus apraudzīt. Tur izsaucējs ieraudzījis bērnu māti lietojam alkoholu, bet trīs un četrus gadus vecos bērnus staigājam ar alus skārdenēm rokās. Vīrietis aicinājis bērnus nodot viņam, taču iereibušie sievietes draugi izsaucēju izraidījuši no dzīvokļa. Vīrietis situācijas atrisināšanai nolēmis izsaukt policiju.

Likumsargi norādītajā mājoklī sastapa divus vīriešus, divas sievietes un divus mazus bērnus. Visi pieaugušie bija manāmā alkohola reibumā. Jautājot par alkohola lietošanu, neviens neslēpa, ka pirms policijas ierašanās visi lietojuši grādīgos dzērienus. Sarunas laikā bērnu māte kategoriski atteicās nodot bērnus tēvam. Pārrunu laikā pie dzīvokļa durvīm nepārtraukti nāca izsaucējs un mēģināja sākt konfliktu ar bijušo dzīvesbiedri. Bērnu klātbūtnē vecāki viens otru apsaukāja cieņu aizskarošos vārdos, kā arī raidīja izaicinošus žestus. Strīdā iesaistījās arī dzīvokļa saimnieks, kurš pēc neilgas vārdu apmaiņas metās virsū bērnu tēvam. Lai izšķirtu strīdu, policisti izsaucēju izraidīja no nama, savukārt dzīvokļa saimnieku nācās saslēgt rokudzelžos.

Datu pārbaudes laikā konstatēts, ka bērnu māte jau vairakkārt nonākusi policijas un bāriņtiesas redzeslokā – jau trīs bērni bija no viņas nošķirti agrāk, bet divi jaunākie bija palikuši pie mātes. Mirkli vēlāk atklājās, ka dzīvoklī sastaptos bērnus nevar uzticēt arī tēvam, jo viņš iepriekš sodīts par fizisku un emocionālu vardarbību, kā arī viņam nebija pastāvīgas dzīvesvietas.

Beigās abi bērni nošķirti no ģimenes un nogādāti krīzes centrā. Savukārt māte nodota mediķu rīcībā un hospitalizēta Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā, jo nošķiršanas laikā kļuva agresīva un draudēja padarīt sev galu. Informācija par notikušo nodota Rīgas bāriņtiesai, kura pieņēma lēmumu uz laiku pārtraukt aizgādības tiesības abiem vecākiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu