Ropažos no bērnudārza aizgājis trīs gadus vecs zēns

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

7.decembrī Ropažos no bērnudārza «Annele» aizgājis trīs gadus vecs zēns, kura pazušanu grupiņas audzinātāja nav pamanījusi, vēsta Latvijas Televīzija. Bērns kādu laiku staigājis pa Ropažiem, kamēr viņu atpazinušas veikala pārdevējas un nodevušas ģimenei.

(ziņa papildināta)

Audzinātāja ir uzrakstījusi paskaidrojumu pašvaldības policijā, bet vainu uzņēmusies bērnudārza vadītāja Vēsma Eglīte. «Es redzu vairāk savu atbildību. Jo es neesmu nodrošinājusi to, ka pa vārtiem nevar iziet. Es neesmu izdarījusi visu. Audzinātāja strādā vidē, kādu es esmu radījusi. Protams, ir audzinātājas atbildība, jo kā viņš varēja izslīdēt no grupas? To nezina neviens,» teikusi Eglīte.

Ropažu novada dome sola izvērtēt katra iesaistītā atbildību. To, kāds sods iespējams bērnudārza vadītājai un audzinātājai, domē pagaidām nevar pateikt. «Šo situāciju ir grūti komentēt. Mēs izanalizēsim esošo situāciju, visus apstākļus un to, kāda ir katra atbildība,» solījusi Ropažu novada domes izpilddirektore Signe Grūbe.

Portāls LSM.LV vēsta, ka trīs gadus vecais zēns nogāja pietiekami lielu ceļa gabalu un šķērsoja ielu ar dzīvu satiksmi, taču neviens pieaugušais viņu neapstādināja un nepalīdzēja. Bērns ticis līdz veikalam «Elvi», kura pārdevējas bijušas vienīgās, kas viņu atpazinušas. Pārdevējas bērnu pārvedušas pāri ielai uz ēku, kur strādājusi puisēna radiniece. Viņa sazvanījusi vecākus, kuri tajā brīdī puisēnu aktīvi meklējuši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu