Grobiņā aiztur divas personas par eglīšu ciršanu privātmājas teritorijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Vakar Grobiņā aizturētas divas personas par eglīšu ciršanu privātmājas teritorijā, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

Aizturētās personas bija nocirtušas un automašīnā prom vešanai sagatavojušas aptuveni 15 eglītes. Noziedzīgais nodarījums noticis iekoptā piemājas teritorijā.

Viens no aizturētajiem ir 1987.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Par notikušo sākts kriminālprocess, lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus un nodarītā zaudējuma apmēru.

Policija atgādina, ka ikviens Latvijas iedzīvotājs drīkst nocirst valsts mežā vienu eglīti. Tomēr jāievēro, ka to nedrīkst darīt jaunaudzēs, kā arī jauktā jaunu koku mežā, piemēram, zem bērziem. Tāpat nedrīkst cirst privātā mežā, publiskā dabas parkā, kā arī īpaši aizsargājamā dabas teritorijā. Savu Ziemassvētku eglīti jāmeklē meža ceļu un grāvju malās, uz stigām, zem elektrolīnijām, kā arī pieaugušā mežā zem lielajiem kokiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu