Igaunijas tiesa Latvijas pilsonim piespriež 10 gadu cietumsodu par cita Latvijas pilsoņa nogalināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

Igaunijas Tartu apriņķa tiesa pirmdien piespriedusi 10 gadu cietumsodu Latvijas pilsonim Vladimiram Bogdanovam, kas pagājušā gada 30.septembrī Igaunijas Jegevas apriņķī nogalinājis citu Latvijas pilsoni.

Tiesa atzinusi 31 gadu vecā Bogdanova vainu par pierādītu. Sprieduma izpilde tiks rēķināta no slepkavības dienas, kad Bogdanovu apcietināja policija.

Pēc cietumsoda izciešanas Bogdanovs tiks izraidīts no Igaunijas, uz desmit gadiem liedzot viņam tiesības atgriezties. Viņam arī jāsedz tiesas izdevumi 3659 eiro apmērā.

Lēmums par sprieduma pārsūdzēšanu var tikt pieņemts septiņu dienu laikā.

Prokurore Anneli Hinto Bogdanovam pieprasīja desmit gadu un sešu mēnešu cietumsodu, savukārt advokāts Ahto Sirendi lūdza tiesu pārkvalificēt apsūdzību no tīšas slepkavības par izprovocētu slepkavību un ņemt vērā, ka Bogdanovs nožēlo izdarīto.

Saskaņā ar apsūdzību Bogdanovs pērn 30.septembrī Jegevas apriņķa Adaveres ciemā kādas biroja ēkas dzīvojamajās telpās ar vismaz trim naža dūrieniem sadūris 37 gadus vecu Latvijas pilsoni, kurš no gūtajiem ievainojumiem nākamajā dienā miris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu