Sākts kriminālprocess par daļēji sabrukušo neapdzīvoto ēku Jeruzalemes ielā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par daļēji sabrukušo neapdzīvoto māju Jeruzalemes ielā, Rīgā, pavēstīja VP preses pārstāve Elīna Sprudzāne.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 18.nodaļas - noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu.

Jau ziņots, ka Rīgas centrā pagājušā naktī daļēji sabrukusi neapdzīvota piecstāvu ēka. Glābēji no blakus esošajām ēkām evakuēja 138 cilvēkus. Pēc iedzīvotāju evakuēšanas notikuma vietā ieradās Rīgas domes būvvaldes pārstāve, kura secināja, ka sabrukusī ēka nerada apdraudējumu blakus esošajām ēkām un cilvēki var atgriezties savās mājā.

Tuvākajā laikā ēka tiks demontēta, darbus sākot jau trešdien, aģentūrai LETA teica SIA «BK Nams», kam uzticēta ēkas nojaukšana, komercdirektors Andrejs Makijevs. Viņš skaidroja, ka pārrunas ar ēkas īpašniekiem par demontāžu sāktas jau pirms diviem mēnešiem, taču pēdējo notikumu rezultātā ēkas demontāža tiks sākta nekavējoties.

Māja pieder divu Krievijas pilsoņu uzņēmumam SIA «Grost», kas to iegādājusies 2002.gada 21.novembrī par 841 400 latiem (1 197 204 eiro), liecina «Firmas.lv» un Zemesgrāmatas informācija.

«Grost» īpašnieki līdzīgās daļās kopš 2011.gada ir Krievijas pilsoņi Mavlets Muginovs un Damirs Muginovs, bet no 2007.gada līdz 2011.gadam «Grost» vienīgais īpašnieks bija Mavlets Muginovs.

Ēkas iegādes brīdī 2002.gada novembrī «Grost» vienīgais īpašnieks bija Britu Virdžīnu salās reģistrētais uzņēmums «Graft Research Limited».

Kā «Grost» darbības veids norādīta sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana. Pērn uzņēmuma apgrozījums bija 3467 eiro un tas cieta 42 722 eiro zaudējumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu