Ziepniekkalna daudzdzīvokļu nama kāpņu telpā iemitinās bezpajumtniece gaidībās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

9.decembrī īsi pirms pulksten 12.00 Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu Ziepniekkalna daudzdzīvokļu nama kāpņu telpu, kur iemitinājusies bezpajumtniece.

Ierodoties notikuma vietā, policisti nama astotajā stāvā sastapa aptuveni 30 gadus vecu sievieti, kura gulēja pie atkritumu stāvvada. Jautājot, kāpēc viņa mitinās kāpņu telpā, sieviete ar lamuvārdiem atbildēja, ka gaidījusi draugu, bet viņš neesot atnācis. Tāpat viņa nespēja nosaukt precīzu dzīvesvietas adresi.

Pārrunu laikā ievērots, ka sieviete ir grūtniecības pēdējos mēnešos. Ņemot vērā, ka viņa uz betona grīdas bija gulējusi vairākas stundas, policisti nolēma izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus, kuri sievieti hospitalizēja.

Datu pārbaudes laikā noskaidrots, ka grūtniecei ir divi mazgadīgi bērni. Jautājot par viņu atrašanās vietu, sieviete skaidroja, ka viens no viņiem dzīvo ar tēvu citā Eiropas valstī, savukārt par otru rūpes uzņēmusies vecmāmiņa.

Lai pārliecinātos par sievietes stāstītā patiesumu, policisti devās uz viņas deklarēto dzīvesvietu. Arī pēc ilgas klauvēšanas durvis neviens neatvēra.

Likumsargi izjautāja kaimiņus, kuri pastāstīja, ka dzīvoklis pirms vairākiem mēnešiem ticis izīrēts kādam nelabvēlīgam pārim. Iepriekš mājoklī bijuši skandāli, alkohola lietošana, uz dzīvokli nākuši un gājuši dažādi kungi, līdz sieviete ar tiesas lēmumu izlikta no dzīvokļa. Tāpat sievietei bijis arī mazs bērns, kurš, iespējams, atrodas krīzes centrā.

Pārbaudot iegūto informāciju, noskaidrots, ka viens dēls ar tēvu pirms vairākiem gadiem izceļojis no valsts, savukārt otrs dēls kopš gada sākuma dzīvo vienā no Valsts sociālās aprūpes centriem.

Informācija nosūtīta RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas, kā arī Rīgas bāriņtiesas darbiniekiem izvērtēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu