Maligina nāves iemesls būs zināms viena mēneša laikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Atvadīšanās no mūžībā aizgājušā farmācijas kompānijas «Olainfarm» vadītāja un līdzīpašnieka Valērija Maligina notika piektdien plkst.11 Rīgas Svētā Erceņģeļa Mihaila pareizticīgo baznīcā Rīgā. Ekspertīzes gan nav pabeigtas, policija Maligina nāves cēloni sola noskaidrot viena mēneša laikā.

«Kriminālprocesa ietvaros ir nozīmēta ekspertīze, kur, kā jau parasti, tiek veiktas visas nepieciešamās procedūras/darbības. Arī Maligina asinīm tiks veiktas analīzes. Ekspertīzes rezultāti jeb atzinums būs mēneša laikā,» uz jautājumu, kādas ekspertīzes tiks veiktas, TVNET atbildēja Valsts policijas pārstāve Elīna Sprudzāne.

Jau vēstīts, ka Maligins mūžībā aizgāja pagājušajā nedēļas nogalē 52 gadu vecumā.

Maligins kļuva par «Olainfarm» valdes priekšsēdētāju pēc uzņēmuma privatizācijas 1997.gadā. «Viņa vadībā AS «Olainfarm» attīstījās par vienu no vērtīgākajiem uzņēmumiem Latvijā ar apgrozījumu virs 100 miljoniem eiro un eksportu uz vairāk nekā 50 valstīm,» norādīja uzņēmuma pārstāvji.

Maligins ir bijis arī «Endokrininiai Preparatai» valdes priekšsēdētājs, AS «Rīgas farmaceitiskā fabrika» padomes priekšsēdētājs, farmācijas kompānijas «Aroma Baltfarm» un SIA «Alfa-Denta» direktors, kā arī daudzu citu uzņēmumu vadītājs un īpašnieks.

Laikraksta «Dienas Bizness» šogad veidotajā Latvijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā Maligins tika ierindots 7. vietā ar 70 miljonu eiro turību.

«Olainfarm» ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs, kas nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. «Olainfarm» akcijas kotē «Nasdaq Riga» oficiālajā sarakstā.

«Olainfarm» koncerna kopējais apgrozījums pērn sasniedza 110,693 miljonus eiro, bet koncerna peļņa 2016.gadā bija 11,586 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu