Tiesai nodod lietu par vīrieša nosišanu un dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Daugavpils prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā par citas personas tīšu nonāvēšanu ar sevišķu cietsirdību un dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā apsūdzēts jau agrāk vairākas reizes sodīts vīrietis, informēja Ģenerālprokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais vīrietis, būdams alkohola reibumā, pēc kopīgas alkohola lietošanas ar kaimiņu, pēkšņi izraisījušos naidīgu attiecību pamatā, tīšas slepkavības nolūkā, izdarīja daudzus sitienus ar dūrēm un ar kāju pa cietušā galvu.

Cietušais sāka dzīt vīrieti prom no dzīvokļa, pēc kā apsūdzētais palika dusmīgs un agresīvs, un turpināja sist cietušo, izdarot kopumā 83 sitienus pa visu ķermeni, līdz ar abām rokām satvēra cietušo aiz ausīm un ar rādītājpirkstiem spēcīgi spieda uz cietušā acīm, nolūkā tās izspiest.

Savu noziedzīgo darbību izdarīšanu apsūdzētais izbeidza tikai tad, kad pamanīja, ka no cietušā mutes sāka tecēt asinis.

Izdarīto sitienu starplaikā apsūdzētais izmantoja cietušo, lai apmierinātu savu dzimumtieksmi pretdabiskā veidā.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 117.panta 4 punkta, par ko var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Kā arī pēc Krimināllikuma 160.panta otrās daļas, par ko var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no četriem līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu