Aiztur vīrieti, kurš draud izmisušai dzīvesbiedrei ar bēniņos slēptu bisi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

2. janvārī ap pulksten desmitiem no rīta Valsts policija saņēma informāciju no izmisušas Baldones novada iedzīvotājas, kura apgalvoja, ka viņas piedzērušais dzīvesbiedrs viņai draud ar šaujamieroci, solot viņu nogalināt.

Kad policisti ieradās notikuma vietā, sievietes dzīvesbiedrs jau bija aizbēdzis. Sieviete paskaidroja, ka vīrietis kopā ar savu draugu, kurš bijis klāt konflikta brīdī, ieroci paslēpuši. Veicot mājas apskati, policisti mājas bēniņos atrada divstobru medību bisi, ar ko sievietei, visticamāk, draudēts.

Baložu iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām sāka abu vīriešu meklēšanu. Noskaidrojot vīriešu atrašanās vietu, šajā pašā dienā viņi tika aizturēti.

Jāpiemin, ka aizturēšanas brīdī sievietes 1983. gadā dzimušais civilvīrs atradās 2,52 promiļu stiprā alkohola reibumā, bet viņa 1990. gadā dzimušais draugs - 3,05 promiļu stiprā alkohola reibumā. Neviens no vīriešiem iepriekš nav krimināli sodīts.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 132. panta – par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti. Par šādu noziegumu likumā paredzēta īslaicīga brīvības atņemšana vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Jāpiebilst, ka sievietes dzīvesbiedram nav bijusi ieroča glabāšanas atļauja, tāpēc viņam nāksies atbildēt arī par šo pārkāpumu.

Šobrīd vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis – aizliegums tuvoties cietušajai.

Policija aicina arī citus iedzīvotājus, saņemot nopietnus draudus, ziņot par tiem policijai. Tāpat nedrīkst klusēt par vardarbību ģimenē, jo no vardarbības līdz traģēdijai ir tikai viens solis. Atgādinām, ka pēc cietušās personas vēlmes policijai ir tiesības pieņemt lēmumu par varmākas nošķiršanu no ģimenes. To ir iespējams izdarīt uz cietušās personas rakstveida pieteikuma pamata.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu