Policija atklāj krāpniecības shēmu internetā un aiztur trīs cilvēku grupu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pērn, sākot vairākus kriminālprocesus saistībā ar interneta veikala «Salestorm.eu» iespējamām krāpnieciskām darbībām, šī gada sākumā Valsts policijas (VP) darbinieki aizturējuši trīs personu grupējumu, informēja VP.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas 2017.gadā uzsāka vairākus kriminālprocesus, kuros tika izmeklēti krāpšanas fakti saistībā ar interneta veikala «Salestorm.eu» darbībām. Šajā interneta veikalā klientiem piedāvāja iegādāties dažāda veida preces, pieprasot veikt par tām priekšapmaksu. Taču pasūtītā prece tā arī pircējam netika piegādāta.

Veicot operatīvas izmeklēšanas darbības, VP darbinieki noskaidroja trīs personu grupu, kas iepriekš vienojās īstenot noziedzīgo nodomu. Krāpnieki uzņēmuma SIA «Larana» mājas lapā «Salestorm.eu» piedāvāja dažādas preces un maldināja klientus par to pieejamību. Viņi pieprasīja klientiem veikt priekšapmaksu, tādējādi iegūstot klientu iemaksātos līdzekļus un nepiegādājot solīto preci.

2018.gada janvārī VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas aizdomās par smagu noziegumu izdarīšanu personu grupā aizturēja trīs vīriešus. 1996.gadā dzimušais un abi 1987.gadā dzimušie vīrieši jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā un ir sodīti.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177.panta otrās daļas - par krāpšanu, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Diviem no aizturētajiem vīriešiem tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Šobrīd konkrētā interneta veikala darbība ir pārtraukta, izmeklēšana kriminālprocesos turpinās.

VP aicina visus, kuri veikuši pasūtījumus interneta veikalā «SALESTORM.EU», bet preci vai pakalpojumu nav saņēmuši, vērsties ar iesniegumu VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes 3.biroja 2.nodaļā, Gaujas ielā 15, Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu