Ārstu nolaidības dēļ Rīgā iet bojā mazulis; policijas nolaidības dēļ - izbeidz krimināllietu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kāda ģimene pirms diviem gadiem Rīgas dzemdību namā zaudējusi jaundzimušo, kurš piedzimis kā vesels bērns. Meitenes veselības stāvoklis pēc deviņu ballu skalas novērtēts ar astoņi, taču 31. decembrī zīdainis nomiris.

Kā trešdienas vakarā ziņo TV3 raidījums «Bez tabu», vecmāte bijusi pārliecināta, ka bērnam ir vēdera aizcietējumi, nevis nopietna infekcija. Tā tika neatbilstoši ārstēta, tāpēc iestājās bērna nāve.

Ģimenes advokāte Agnija Granžē ir pārliecināta, ka mediķi nedarīja visu iespējamo, lai glābtu bērna dzīvibu. Rīgas Dzemdību nama vadītāja gan pārmetumus noraida, taču Veselības inspekcijas komisija atzinusi, ka jaundzimušā bērna veselības aprūpes pārkāpumi bijuši un aprūpe nav atzīstama par atbilstošu Ārstniecības likumam.

Eksperti atzinuši, ka netika nodrošināta laicīga, klīniskajai situācijai atbilstoša antibakteriālas terapijas uzsākšana un bijuši citi pārkāpumi, ko veikuši ārsti neonatologi un sertificēta vecmāte.

Par notikušo sākts kriminālprocess, bet pirms Jaunā gada tas izbeigts, jo policija auzstāj, ka Veselības inspekcija pārkāpumus neesot atklājusi, kas nav taisnība. Ir vēl kāda dīvainība - policijas lēmumā rakstīts, ka 2017. gada jūlijā noteikta jaundzimušā bērna līķa tiesu medicīniskā ekspertīze. Tas neesot iespējams, jo bērna līķis drīz pēc nāves 2016. gada janvārī tika kremēts.

No jaundzimušā slimības vēstures ir arī pazuduši ieraksti. Lieta nodota Prokuratūrā un pašlaik tiekot izskatīta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu