Aiztur jauniešus, kuri ar narkotiku lietošanu dižojas «Instagram»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Kā liecina statistikas dati, gandrīz 21,5% Latvijas iedzīvotāju savā ikdienā lieto Instagramu – mobilo aplikāciju, kas ļauj lietotājiem veidot un apstrādāt fotoattēlus, kā arī publicēt tos internetā un izplatīt citos sociālajos tīklos. Parasti Instagramā tiek ievietoti selfiji, skaisti dabas skati vai ikdienas notikumu fotogrāfijas, taču daži lietotāji izvēlas šo platformu arī izdarīto likumpārkāpumu atspoguļošanai, norāda Valsts policija.

2017.gada nogalē Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde ieguva informāciju par kādu aizdomīgu Instagram profilu. Minētajā profilā bija publicētas 17 fotogrāfijas un video, kuros redzams, ka vairāki cilvēki, iespējams, iegādājas, glabā un lieto narkotiskās vielas dažādās Rēzeknes iestādēs un citās sabiedriskajās vietās.

Lai pārbaudītu esošo informāciju, Valsts policijas Rēzeknes iecirkņa policisti sāka administratīvo lietvedību, kuras ietvaros noskaidrojuši pārbaudāmo jauniešu personības. Informācijas pārbaudes gaitā iespējamie vainīgie tika aizturēti brīdī, kad viņi bija lietojuši narkotiskās vielas kādas daudzdzīvokļu mājas pagalmā. No notikuma vietas abi aizturētie tika nogādāti medicīnas iestādē - narkotisko vielu konstatēšanai organismā, kā arī policijas iecirknī paskaidrojumu sniegšanai.

Kā liecina saņemtie ekspertīžu atzinumi, 1999. gadā un 2001. gadā dzimušie vīrieši ir lietojuši marihuānu.

Savukārt pēc policijas rīcībā esošās informācijas, abi jaunieši vairakkārt iegādājušies un lietojuši narkotiskās vielas, lai publicētu savu «varoņdarbu» fotogrāfijas sociālajos tīklos, šādā veidā iegūtu popularitāti un palielinātu minētā Instagram profila sekotāju skaitu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu