Zādzībā apsūdzētais SAB direktoram atvainojas «par sagādātajām neērtībām»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora Jāņa Maizīša dzīvokļa un citu personu dzīvokļu apzagšanā apsūdzētais Ivo Ketovs šodien Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā vairākkārt atvainojās cietušajiem «par sagādātajām neērtībām».

Prokurore Ilze Bikiņa-Burkite tiesu debatēs apsūdzētajam lūdza piespriest piecus gadus un divus mēnešus cietumā, kā arī 180 stundas piespiedu darbu. Šajā sodā plānots ieskaitīt arī pērnvasar pasludināto tiesas spriedumu, saskaņā ar kuru vīrietim par narkotiku lietošanu un identitātes slēpšanu piespriesta brīvības atņemšana uz 11 mēnešiem un 15 dienām, kā arī 180 stundas piespiedu darba. Viņam būtu arī jāmaksā kaitējuma kompensācijas.

Spriedumu tiesa pasludinās pirmdien, 22.janvārī, plkst.13.

Prokurores tiesā nolasītā apsūdzība liecina, ka noziegumi izdarīti pēc vienotas shēmas, proti, pārsvarā diennakts gaišajā laikā ar pirmstiesas izmeklēšanā nenoskaidrotu priekšmetu vīrietis uzlauzis dzīvokļu durvis un paņēmis vērtīgas mantas.

Apsūdzētā faktiskā dzīvesvieta bijusi Rīgā, Stabu ielā, un savus noziegumus viņš izdarījis pilsētas centrā - Elizabetes, Avotu ielās, Raiņa bulvārī un citviet. Viņa kontā ir arī slimnīcas pagraba apzagšana Maskavas ielā. No dzīvokļiem viņš ņēmis portatīvos datorus, dārglietas, fotoaparātus, televizorus un citus priekšmetus, kādā mājoklī pamanījies aiznest arī vīna pudeli. Slimnīcā garnadzis nozadzis dažādus būvniecības instrumentus.

SAB direktoram vīrietis nozadzis portatīvo datoru un 405 eiro vērtu vīriešu rokaspulksteni, kuru, kā žurnālistiem atzina pats Maizītis, viņš iegādājies pirms vairākiem gadiem.

Pirmā zādzība paveikta 3.maijā, bet pēdējā ne vēlāk kā līdz 6.jūnijam. Maizīša dzīvoklis apzagts 8.maijā. Datoru, kurā atradās Maizīša augstskolas materiāli, nevis klasificēta informācija, viņš jau atguvis, bet pulksteņa atrašanās vietu policijai tā arī nav izdevies noskaidrot. Maizītis šodien tiesā uzturēja 805 eiro materiālo kaitējuma kompensāciju.

Jau pērn policija paziņoja, ka zādzība nav paveikta saistībā ar Maizīša nodarbošanos vai ieņemamo amatu. Arī prokurore šodien žurnālistiem apliecināja, ka apsūdzētais nav zinājis kādu personu apzadzis.

Jau ziņots, ka arī Maizīša priekštecis - Jānis Kažociņš 2014.gadā cieta noziegumā. Kažociņš jau aptuveni pusgadu bija pametis SAB direktora posteni, kad Rīgas centrā 22.janvārī viņam uzbruka vairāki vīrieši. Toreiz izskanēja, ka uzbrucēji bijuši vismaz divi un izmantojuši gāzes baloniņu. Kažociņam nodarītās traumas uzreiz pēc uzbrukuma tika raksturotas kā vieglas.

Vēlāk aizdomās par šo noziegumu tika aizturēti vairāki vīrieši un tad lieta ir nodota prokuratūrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu