LTV: «Ludzas zemes» tiesu darbi - informācija nākusi no kontrabandista Kononova

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Ludzas laikraksts «Ludzas zeme», kas ierauts vairākos tiesu procesos, informāciju smēlies no Raita Kononova, kurš tiek saukts par Latgales kontrabandas karali, ziņo LTV raidījums «de facto».

Māja, kurā dzīvoja avīzes «Ludzas zeme» žurnālistes Anitas Daukštes māte, nodega pagājušas nedēļas vidū – 11. janvārī. Drīz vien laikraksta pārstāvji komentēja – tā esot bijusi «dedzināšana» un tā notikusi saistībā ar viņas un «Ludzas Zemes» publikācijām.

Jautāta, par kādiem materiāliem ir runa, «Ludzas zemes» redaktore sasaista ugunsgrēku ar strīdu starp avīzes žurnālisti un Ludzas kriminālpolicijas priekšnieku Denisu Žuļinu. Pirms diviem gadiem avīzē publicēts raksts, ka, meklējot narkotikas pie kāda jaunieša, policisti viņu esot sakropļojuši. Par «operācijas vadītāju» nosaukts Ludzas policists Žuļins. Viņš uzrakstīja iesniegumu un tagad tiesa skata lietu pat neslavas celšanu pret «Ludzas zemes» žurnālisti.

"Ne es, ne mani darbinieki nav nevienu kropļojuši, situši. Visos rakstos esmu apvainots, ka esmu sadists, varmāka, kurš sit cilvēkus. Manas darbības un amatpersonu darbības (sakarā ar sūdzībām un publikācijām) tika izskatītas kriminālprocesa ietvaros. Tika noskaidrots, ka mēs visus savus pienākumus veicām likumīgi, neko nepārkāpjot, sarunā ar LTV minēja Valsts policijas Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Deniss Žulins;.

LTV norāda – tās rīcībā nav faktu, kas ļautu secināt, kam šajā strīdā ir taisnība. Taču "de facto» secina, ka «Ludzas zemes» darbs bieži neatbilst žurnālistu profesijas standartiem.

Žurnāliste Anita Daukšte ir apsūdzētā par neslavas celšanu arī saistībā ar avīzes publikācijām par Latgales prokurori Natāliju Gromu. Piemēram, «Ludzas zemē» apgalvots, ka prokurore esot bijusi iesaistīta kukuļošanā caur savu radinieku-kontrabandistu. Vienīgais šīs informācijas avots – par «Latgales kontrabandas karali» bieži dēvētais Raitis Kononovs. Tagad žurnāliste neatceras, vai mēģinājusi pārbaudīt viņa teikto.

Jāpiebilst – pirms vairākiem gadiem prokurore Natālija Groma uzturēja apsūdzību lietā, kur Kononovu notiesāja par spirta kontrabandu. Prokuratūra nedz šo, nedz citas ar «Ludzas zemi» saistītas tiesvedības nekomentē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu