Zilupes novadā par nelikumīgu robežas šķērsošanu aiztur piecus Vjetnamas pilsoņus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vakar Zilupes novadā par nelikumīgu robežas šķērsošanu aizturēti pieci Vjetnamas pilsoņi, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.

Opoļu robežapsardzības nodaļas robežsargi, veicot robežas apsekošanu, konstatēja divus vīriešus un trīs sievietes, kuras pa dzelzceļu bija nelikumīgi šķērsojušas Krievijas - Latvijas valsts robežu un netālu pirms Zilupes dzelzceļa robežkontroles punkta nolēkušas no braucoša vilciena.

Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā sākts kriminālprocess.

Valsts robežsardze šobrīd veic nepieciešamās procesuālās darbības, lai likumpārkāpēji starpvalstu līgumos noteiktajā kārtībā tiktu nodoti atpakaļ Krievijas kompetentajām iestādēm.

Šogad aizturēti jau 22 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši Vjetnamas pilsoņi, kas ir teju piektā daļa no pērn visa gada garumā aizturētajiem, proti 2017.gadā par «zaļās» robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu aizturēti 104 trešo valstu pilsoņi, starp tiem dominējošie robežpārkāpēji bija tieši Vjetnamas pilsoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu