Bērni gadījumu ar aicināšanu svešā mašīnā Mārupē bija izdomājuši

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Informācija par gadījumu Mārupē, kad kādas nezināmas personas it kā esot aicinājušas nepilngadīgo kāpt automašīnā, nav apstiprinājusies, preses konferencē ceturtdienas pēcpusdienā paziņoja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Vecāku radītā ažiotāža rada satraukumu bērnos un bērni, kuriem mājās tiek pievērsts mazāk uzmanības, daudz ko izdomā, sacīja Sozinovs. Pēc vakardien izskanējušās informācijas policija šodien saņēmusi informāciju, ka kāda meitenīte it kā aicināta sēsties baltā džipā. Policija pārbaudīja šo informāciju, un tie izrādījās vecāko klašu skolnieki, kuri spēlējušies ar iepirkumu ratiņiem.

Tika ziņots, ka Rīgā un tās apkārtnē uzdarbojas cilvēki, kuri it kā mēģina ievilināt savā auto svešus bērnus. Brīdināts par gaišas krāsas mikroautobusu un apvidus auto.

Kā vēsta Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma», sākotnēji publiski izskanēja gadījums Mārupē, kad 12 gadus vecu zēnu pagājušajā nedēļā sveši vīrieši centās pierunāt iekāpt viņu baltajā mikroautobusā. Zēns nobijās un aizbēga.

Latvijas Televīzijas rīcībā ir informācija, ka tikai dienu pirms šī atgadījuma līdzīgs mēģinājums ievilināt bērnu svešā automašīnā noticis Rīgā.

A.Pumpura Rīgas 11. pamatskolas ceturtās klases skolnieks pēc stundām sazvanījies ar mammu

un tūlīt pēc tam devies uz tramvaja pieturu. Pa ceļam, pēc viņa stāstītā, piebraukusi apvidus tipa vai mikroautobusa tipa automašīna, kurā vīrietis aicinājis viņu iekāpt, cenšoties iestāstīt, ka viņa vecāki nokļuvuši slimnīcā un viņš zēnu pie viņiem aizvedīšot.

Tā kā zēns tikko bija ar māti runājis pa telefonu, viņš nenoticēja, ātri devās atpakaļ uz skolu un brīdināja klasesbiedrus, tad atkal piezvanīja mammai.

Tieši regulāra sazvanīšanās ar vecākiem zēnu paglābusi, iespējams, no nelaimes.

Skola informējusi visus vecākus, un skolotāji ar bērniem pārrunā pareizu rīcību šādos gadījumos.

Šis nav pirmais šāds gadījums pie šīs skolas. Pirmais noticis rudenī.

Par gadījumiem sākta pārbaude, policija lūdz atsaukties cilvēkus, kuri to redzējuši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu