Divus Latvijas pilsoņus apsūdz par 30 kg kokaīna ievešanu no Paragvajas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pagājušā gada aprīlī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonas kādā noliktavā Rīgā atklāja fasētas kokogles, kuras pēc uzrādītājiem pavaddokumentiem bija ievestas no Paragvajas. Tika veiktas padziļinātas pārbaudes, pieaicinot kinologus ar dienesta suņiem. Pārbaužu laikā tika atvērti 809 kokogļu maisi. Apskatē VID darbinieki konstatēja, ka viens no maisiem nav rūpnieciski iepakots - salaiduma vietas sakniedētas ar dzelzs skavām. Atverot maisu, atklājās, ka tā apakšā starp papīra loksnēm, atrodas caurspīdīgs iepakojums ar baltu pulverveida vielu.

VID darbinieki nodeva ekspertīzei 885 kokogļu iepakojumus, kuros saskaņā ar Muitas laboratorijas atzinumu atradās pelēkbrūna, zaļgana un bezkrāsaina masa ar kopēju svaru 43,32 kg (no tiem 31,19 kg kokaīns).

Par atklāto noziegumu tika uzsākts kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu pārvietošanu pāri Latvijas robežai nelikumīgā veidā, lielā apmērā, organizētā grupā. Tika aizturēti divi – 1962. un 1968. gadā dzimuši Latvijas pilsoņi. Izmeklēšanas gaitā viņi tika atzīti par aizdomās turētajiem un līdz 2016.gada decembrim atradās apcietinājumā.

Vēlāk abām personām tika piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Veicot izmeklēšanas darbības tika noskaidrots, ka viena no aizturētajām personām Lietuvā iegādājās uzņēmumu, kura darbība bija paredzēta ar Paragvajā iegādātu kokogļu realizāciju Latvijā, kas darbojās kā piesegs narkotisko vielu pārvietošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu