Divi vīrieši nelikumīgi nomedī staltbriedi un turpat to nodīrā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Valsts policija Ķeguma novadā aizturējusi divus vīriešus, kas nelikumīgi nošāvuši staltbriedi, ko turpat mežā nodīrājuši, TVNET uzzināja Valsts policijā.

13. februārī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirknis saņēma informāciju no Valsts meža dienesta par, iespējams, nelikumīgu malumedniecību Ķeguma novadā.

Apskatot apkārtni notikuma vietā, likumsargi kopā ar Valsts meža dienesta medību inspektoriem atrada meža zvēra ādas gabalus un galvu, tādējādi secinot, ka dzīvnieks pēc nošaušanas turpat uz vietas nodīrāts.

Veicot operatīvās izmeklēšanas darbības, 13. februārī likumsargi aizturēja vienu iespējamo vainīgo, savukārt vakar, 15. februārī, tika aizturēts otrs aizdomās turētais vīrietis. Abu personu - 1980. un 1987. gadā dzimušo vīriešu - dzīvesvietās tika atrastas un izņemtas divas medību bises, 29 medību patronas, kā arī svaiga brieža gaļa.

Abiem aizturētajiem vīriešiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, izmeklēšana tiek turpināta.

Jāpiebilst, ka staltbrieža buļļus drīkst medīt no 1. septembra līdz 31. janvārim, savukārt teļus (vecumā līdz vienam gadam) un govis – no 15. augusta līdz 30. novembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu