Pagājušajā gadā samazinājies reģistrēto kukuļošanas noziegumu skaits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pagājušajā gadā samazinājies reģistrēto kukuļošanas noziegumu skaits, šodien prokuratūras gada pārskata sanāksmē paziņoja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

2016.gadā reģistrēti 248 noziegumi pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļa piesavināšanos un starpniecību kukuļošanā. Pērn reģistrēti 124 šādi noziegumi.

No kukuļošanas noziegumiem 103 bija par kukuļdošanu, un arī šajā jomā vērojams samazinājums uz pusi salīdzinājumā ar 2016.gadu.

Šajā jomā izmeklēšanu pamatā veica Iekšējās drošības birojs (IDB), kura kompetencē ir izmeklēt gadījumus, kad transportlīdzekļu vadītāji mēģina uzpirkt policistus. Kalnmeiers šajā jomā uzteica ne tikai IDB darbu, bet arī plašsaziņas līdzekļu iesaistīšanos, kas informējuši sabiedrību par šiem noziegumiem.

«Samazinās to lietu skaits, kas saistās ar kukuļdošanu ceļu policistam. Ir pamats uzskatīt, ka šajā segmentā pieauguma nebūs,» uzsvēra ģenerālprokurors un piebilda, ka policija arī veikusi preventīvus risinājumus, lai nepieļautu policistu uzpirkšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu