Aiztur jaunieti ar 44 gramiem marihuānas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policija bija saņēmusi informāciju par kādu personu, kas tirgo narkotikas. Otrdien, 20. februārī, Rīgas Centra iecirkņa likumsargi sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljonu ieradās jaunieša dzīvesvietā Rīgā, Brīvības ielā, lai veiktu speciālās izmeklēšanas darbības.

Jaunieša dzīvesvietā likumsargi konstatēja un atsavināja kopumā 44 gramus marihuānas. Daļa no tās bija iebērta uz galda novietotā plastmasas traukā. Turpat dzīvesvietā tika aizturēts arī aizdomās turētais – 18 gadus vecs jaunietis. Jāpiemin, ka viņš jau iepriekš sodīts par zādzību lielā apmērā.

Saistībā ar notikušo šobrīd pret jauno vīrieti uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253./1 panta pirmās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šodien, 22. februārī, tika lemts par drošības līdzekļa – apcietinājuma piemērošanu aizdomās turētajam.

Foto: Valsts policija

Tāpat otrdien, 20. februārī, marihuāna tika atsavināta arī Rīgā, Ķengaragā. Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros netālu no savas dzīvesvietas aizturēja aptuveni 33 gadus vecu vīrieti, kuru pārbaudot tika atrasti un atsavināti 3,5 grami marihuānas, un veicot kratīšanu viņa dzīvesvietā – vēl 20 gramu šīs vielas.

Pret vīrieti uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmā daļas - par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu bez nolūka tās realizēt. Par to likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu