Sāk kriminālprocesu pret Lietuvas pilsoņiem par psihotropo vielu kontrabandu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde aizturējusi divus Lietuvas pilsoņus par 57,828 kilogramu psihotropo vielu kontrabandu pasta sūtījumā un sākusi kriminālprocesu, informēja VID.

Šā gada februārī VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki, pārbaudot tās rīcībā esošo informāciju, atklāja psihotropo vielu kontrabandas gadījumu lielā apmērā. No Lietuvas Latvijā, izmantojot kurjerpasta pakalpojumus, tika ievesta ļoti bīstama psihotropā viela - gamma-butirolaktons, jeb GBL, kas ir gamma-hidroksibutirskābes, jeb GHB cikliskais esteris.

Latvijā šī viela iekļauta kontrolējamo narkotisko, psihotropo vielu un prekursoru II sarakstā.

Par šo noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess par 57,828 kilogramu GBL nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai.

Procesa ietvaros tika aizturēti divi Lietuvas pilsoņi, kuri atzīti par aizdomās turētiem. Vienai no personām tika izņemtas arī divas ietītas cigaretes, kas saskaņā ar narkotisko un psihotropo vielu ekspertīzes rezultātiem satur izžāvētu kanabisu jeb marihuānu. Viena persona tika apcietināta, savukārt otrai aizdomās turētajai personai tika piemērots drošības līdzeklis - drošības nauda.

Personas tika atzītas par aizdomās turētām pēc Krimināllikuma 190.1 panta 1.daļas un 190.1 panta 2.daļas. Par šāda nozieguma izdarīšanu draud cietumsods attiecīgi līdz pieciem un līdz 10 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu