Dobeles novadā iemidzis autovadītājs izraisa ceļu satiksmes negadījumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Vakar Dobeles novadā kāds autovadītājs, aizmiegot pie transportlīdzekļa stūres, izraisījis negadījumu, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Avārija Dobeles novadā Bikstu pagastā, uz šosejas Rīga-Liepāja, notika pēc plkst.9. 1969.gadā dzimušais, vadot «BMW X6» un iemiegot pie stūres, iebrauca pretējā braukšanas joslā un izraisīja sadursmi ar «Volkswagen Caddy», ko vadīja 1975.gadā dzimusi sieviete. Ceļu satiksmes negadījumā neviens necieta, bojātas tikai automašīnas.

Policija aicina autovadītājus sekot līdzi savai pašsajūtai un, ja ir jūtams nogurums, nesēsties pie stūres, jo šādos gadījumos samazinās reakcijas ātrums, kas var novest pie ceļu satiksmes negadījuma. Sajūtot nogurumu, vislabāk ir apstāties un izkustēties svaigā gaisā vai nedaudz nosnausties, skaidroja Sietniece, aicinot neapdraudēt sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Jau vēstīts, ka Ceļu satiksmes drošības direkcija, lai pievērstu visas sabiedrības uzmanību neapzinātam riskam ceļu satiksmē, sākusi kampaņu pret nogurumu pie auto stūres «Apstājies, pirms atslēdzies!».

Saskaņā ar Valsts policijas datiem pērn notikuši 29 ceļu satiksmes negadījumi, kuru iemesls bija iemigšana pie stūres, savukārt šogad jau septiņi. Tomēr statistika neatspoguļo reālo situāciju, un patiesais negadījumu skaits ir tikai minams, bet noteikti - krietni lielāks. Policija brīdina - pat ja līdz galamērķim atlicis braukt vien dažas minūtes, tās var izrādīties liktenīgas, jo nogurumā miegs piezogas nemanot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu