Trīs mazgadīgi pusaudži nakts aizsegā uzbrūk trolejbusa vadītājai un demolē tuneli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pavisam Rīgas pašvaldības policija ziņoja par kādu gadījumu Purvciemā, kur trīs mazgadīgi pusaudži pusnaktī uzbruka kādai trolejbusa vadītājai. Pārkāpēji iesita viņai pa vēderu, pēc tam ar nazi atlauza spēkrata durvis un aizbēga no notikuma vietas. Vēlāk policisti viņus notvēra un atklāja, ka pārkāpēji ir vien 11, 13 un 14 gadus veci. Tagad pāris dienas vēlāk trijotne policijas redzeslokā nonākusi atkal.

27. februārī pulksten 00.12 Rīgas pašvaldības policijas pilsētas videonovērošanas centra darbinieki caur kameras aci ievēroja četrus jauniešus vienā no vecpilsētas tuneļiem. Jaunieši uzlēca uz invalīdiem paredzētā pacēlāja, atlauza mehāniski nolaižamo paliktni un sāka pa to lēkāt. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas ekipāža.

Likumsargiem, tuvojoties tunelim, jaunieši sadzirdēja operatīvā transportlīdzekļa skaņas signālus un metās bēgt. Līdzīgi kā 24. februāra notikumā pārkāpēji pašķīrās, līdz ar to viņu notveršanai piesaistītas arī citas Rīgas pašvaldības policijas ekipāžas.

Sazinoties ar pilsētas videonovērošanas centra darbiniekiem, kas notiekošo vēroja caur kamerām un informēja autopatruļu darbiniekus par bēgļu kustības virzieniem, policistiem ātri vien izdevās viņus aizturēt.

Veiktas personu datu pārbaudes, kuru laikā atklājās, ka viņi ir vien 11, 13 un 14 gadus veci, un atklājās, ka šie zēni ir tie paši, kuri pāris dienas iepriekš policijas redzeslokā nonāca par uzbrukumu trolejbusa vadītājai. Jautājot, kāpēc lauzuši invalīdiem paredzēto pacēlēju, visi apgalvoja, ka vēlējušies tikai pavizināties. Tāpat bērni sniedza visai neloģisku skaidrojumu, kāpēc naktī klaiņojuši pa vecpilsētu, proti, visi bijuši dzimšanas dienas ballītē Maskavas ielā, bet neesot varējuši izsaukt taksometru, tāpēc devušies uz Vecrīgu. Pārrunu laikā atklājās, ka bērni no mājām aizgājuši bez vecāku atļaujas.

Pusaudži viens pēc otra aizvesti uz savām dzīvesvietām. Sarunu laikā ar vecākiem noskaidrots, ka mātes savus bērnus audzina vienas. Vienam no bērniem tēvs bija miris, savukārt pārējo atvašu tēvi ģimenes pametuši. Mātes skaidroja, ka dēli neapmeklē izglītības iestādes, regulāri klaiņo, un viņas nezina, ko iesākt tālāk. Policisti izskaidroja iespējamās sekas un iespējas pēc palīdzības bērnu audzināšanas jautājumos vērsties bāriņtiesā un sociālajā dienestā.

Par šo gadījumu uzsāktas vairākas lietvedības, kurās tiks izvērtēta gan bērnu, gan vecāku atbildība par to, ka bērni naktī atradās uz ielas un par svešas mantas tīšu bojāšanu.

Par notikušo informēta Rīgas bāriņtiesa, kā arī RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļa turpmākam darbam ar ģimenēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu