Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret diviem Lietuvas pilsoņiem par 57 kilogramu psihotropas vielas kontrabandu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nodokļu un muitas policijas pārvalde lūgusi Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret diviem Lietuvas pilsoņiem par 57,8 kilogramu psihotropas vielas kontrabandu pasta sūtījumā, informēja Valsts ieņēmumu dienests.

Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas, pārbaudot viņu rīcībā esošo informāciju, veica starptautiskā pasta sūtījuma muitas kontroli. Pārbaudes laikā tika izņemts 51 litrs bezkrāsas caurspīdīgs šķidrums. Narkotisko un psihotropo vielu ekspertīzes atzinums apstiprināja, ka iesniegtais šķidrums ar kopējo masu 57,8 kg ir ļoti bīstama psihotropa viela gamma-butirolaktons jeb GBL.

Par minēto noziedzīgo nodarījumu šogad februārī tika aizturēts 1984. gadā dzimis Lietuvas pilsonis un 1991. gadā dzimusi Lietuvas pilsone, pie kuras atrastas un izņemtas divas ietītas cigaretes, kas saturēja marihuānu. Abas aizturētās personas atzītas par aizdomās turētajām.

Viena persona tika apcietināta, savukārt otrai personai tika piemērots drošības līdzeklis - drošības nauda.

Par šāda nozieguma izdarīšanu draud cietumsods attiecīgi līdz 5 un līdz 10 gadiem.

Tagad prokuratūrai jālemj vai abiem uzrādīt apsūdzības un lietu virzīt uz tiesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu