Policija sākusi pārbaudi par Dziesmu svētku biļešu tirdzniecību internetā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija sākusi resorisko pārbaudi pēc Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) iesnieguma par faktu, ka sludinājumu portālos tiek piedāvāts iegādāties biļetes uz Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku pasākumiem, pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

3.martā tika sākta vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētku maksas pasākumu biļešu tirdzniecība, un biļetes uz galvenajiem koncertiem tika izķertas pāris stundu laikā. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm. Pircēji tika apkalpoti lēni, un arī uz biļetes iegādi internetā nācās gaidīt vairākas stundas, turklāt daudzos gadījumos arī pēc ilgās gaidīšanas kāroto biļeti iegādāties neizdevās.

Tikmēr sludinājumu portālos jau tās pašas dienas vakarā biļetes tika piedāvāts iegādāties ar būtisku uzcenojumu.

Normatīvie akti atļauj privātpersonām pārdot sev piederošas svētku pasākumu biļetes, taču likums aizliedz to darīt nolūkā gūt peļņu, nereģistrējot komercdarbību, aģentūru LETA iepriekš informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID), piebilstot, ka VID nevar sākt pārbaudes un sodīt kādu par nodokļu nemaksāšanu no neatļautas komercdarbības.

Tikmēr Valsts policijas priekšnieka vietnieks Artis Velšs aģentūrai LETA norādīja, ka policijai nav tiesības aizturēt un saukt pie atbildības personas, kuras pārdod sev piederošo mantu. Policija gan var saukt pie atbildības personas, kuras pārdod viltotas biļetes.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu