Prokurors prasa bargāku sodu par sociālās mājas dežurantes saduršanu apsūdzētajam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Prokuratūra iesniegusi apelācijas protestu lietā par Olaines sociālās mājas dežurantes saduršanu, aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Rīgas rajona tiesa 9.janvārī apsūdzētajam par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu piesprieda brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem, savukārt prokurors uzskata, ka apsūdzētais ir vainojams slepkavības sevišķi pastiprinošos apstākļos mēģinājumu, kur sankcijas soda minimālais slieksnis ir 15 gadi brīvības atņemšanas.

Saskaņā ar izvirzīto apsūdzību, apsūdzētais, 2017.gada jūlijā ieradās Olaines sociālajā dzīvojamā mājā, un aiz atriebības par to, ka sociālās mājas dežurante, pildot savus darba pienākumus, iepriekš nebija laidusi viņu sociālajā mājā, iegāja dežurantes darba telpā un ar līdzpaņemto nazi izdarīja četrus tīšus dūrienus cietušās krūšu kurvja un vēdera rajonā. Pārliecībā par to, ka ir iestājusies cietušās nāve, apsūdzētais aizgāja. Cietušās nāve neiestājās, jo nozieguma aculieciniece sniedza nepieciešamo palīdzību un izsauca mediķus.

Prokurora ieskatā pirmās instances tiesa tiesas izmeklēšanas gaitā nonākusi pie kļūdaina secinājuma par noziedzīga nodarījuma kvalifikāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu