Tiesai nodota krimināllieta par uzbrukumu un draudiem policistam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par to, ka viņš izteicis draudus nodarīt smagus miesas bojājumus un uzbrucis policistam, kurš veicis sava dienesta darbības, aģentūra LETA noskaidroja Ģenerālprokuratūrā.

Lēmumā par krimināllietas nodošanu tiesai norādīts, ka Pašvaldības policijas darbinieks pērnā gada novembrī, pildot savus dienesta pienākumus, konstatējis Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu un sācis noformēt administratīvā pārkāpuma protokolu par nepareizu laika uzrādīšanu, novietojot transportlīdzekli stāvvietā ar laika ierobežojumu.

Administratīvā protokola noformēšanas laikā notikuma vietā ieradās automašīnas vadītājs un, būdams neapmierināts ar policijas darbinieka rīcību, pildot savus dienesta pienākumus, izturējās agresīvi, lamājās cieņu aizskarošiem vārdiem, pēc kā, pielietojot fizisku spēku, vairākkārt uzbruka policijas darbiniekam. Tāpat apsūdzētais izteica policistam draudus nodarīt smagu miesas bojājumu, vienlaikus paziņojot, ka viņš nodarbojas ar austrumu cīņām. Policijas darbinieks, atpazīstot apsūdzēto, kā personu, kura nodarbojas ar austrumu cīņām, uztvēra izteiktos draudus kā reāli izpildāmus un bīstamus savai veselībai, kas deva viņam pamatu baidīties, ka apsūdzētais var izpildīt draudus un nodarīt viņam smagu miesas bojājumu.

Apsūdzētais vīrietis saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 269.panta pirmās daļas par uzbrukumu varas pārstāvim, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Vīrietim inkriminēts arī Krimināllikuma 132.pants par draudiem izdarīt slepkavību un nodarīt smagu miesas bojājumu, par ko soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu