Rīgā zagļi, apvārdojot sievieti, nozog viņas pensiju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija (VP) aizturējusi divus vīriešus aizdomās par pensionāres apzagšanu, informēja VP.

12.martā Rīgas Teikas iecirknī sākts kriminālprocess par naudas maka zādzību un nelikumīgu kredītkartes izmantošanu.

Likumsargi noskaidroja, ka, nozieguma izdarīšanas dienā, 1941.gadā dzimusi sieviete saņēma pensiju un devās mājās. Tieši tobrīd divi vīrieši nolēmuši pensionāri apzagt un darbojušies pēc iepriekš izstrādātas shēmas, proti, viens no vīriešiem uz ielas nometis vairākas kopā saspraustas naudas banknotes.

Brīdī, kad sieviete piegājusi pie zemē atrastās naudas, otrs pieskrējis un piedāvājis atrasto naudas summu sadalīt uz pusēm. Pēkšņi pie viņiem piegājis jau iepriekš minētais vīrietis un apgalvojis, ka atrastā nauda piederot viņam un ka viņš to esot laimējis loterijā.

Paņemot rokās naudu, iespējamais vainīgais apgalvojis, ka tur iztrūkst lielākā daļa summas, jo loterijā laimējis aptuveni 25 000 eiro. Otrs vīrietis taisnojies, ka naudu nav ņēmis un, ja ļaundaris vēlas, var pārmeklēt gan viņa, gan sievietes personīgās mantas. Apskatot sievietes somiņas saturu, aizdomās turētais vīrietis nemanot izvilcis viņas naudas maku, kurā atradās kredītkarte. Vīrieši izmantojuši sievietes lētticību un noskaidrojuši kredītkartes PIN kodu, pēc kā no bankomāta izņēmuši 200 eiro.

Vakar policisti dzīvesvietā aizturēja vienu no aizdomās turētajām personām. 1975. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem.

Policisti ir noskaidrojuši arī otra aizdomās turētā vīrieša identitāti, un šobrīd notiek darbs, lai viņu aizturētu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu