Maskās tērpti DP darbinieki šonedēļ Rīgas centrā pieturā aizturējuši cilvēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Maskās tērpušies Drošības policijas (DP) darbinieki šonedēļ Rīgas centrā sabiedriskā transporta pieturā aizturējuši vienu personu. Aizturēšana notikusi kādā kriminālprocesā.

Aģentūra LETA novēroja, ka 4.aprīlī ap plkst.19 Raiņa bulvārī sabiedriskā transporta pieturas tuvumā piebrauca tumšas krāsas mikroautobuss, no kura izkāpa vairāki tumšās formās ģērbti cilvēki sejas maskās un transportlīdzeklī lika iekāpt uz ielas stāvošam cilvēkam.

Pēc tam mikroautobuss strauji pameta notikuma vietu. Aizturēšanas operācija norisinājās laikā, kad pieturā bija vairāki desmiti cilvēku.

DP apstiprināja, ka minētajā datumā kādā kriminālprocesā aizturētas divas personas, tostarp viena persona, kura bija publiskā vietā. DP neatklāja, kādā kriminālprocesā personas aizturētas un kāds ir viņu pašreizējais statuss.

Aizturēšanas operācija neesot radījusi draudus sabiedrības drošībai.

DP skaidroja, ka, izvērtējot aizturēšanas vietu un laiku, tiek ņemti vērā dažādi aspekti, īpaši sabiedrības drošība. Vairumā gadījumu DP aizdomās turēto personu aizturēšanu veic vietās, kas nav publiskas. «Vienlaikus atsevišķos gadījumos nav iespējams veikt aizturēšanu diskrētā vietā, tāpēc var tikt pieņemts lēmums aizturēt personu arī publiskā vietā, ja tas nerada riskus tuvumā esošo personu drošībai,» norādīja DP.

DP ir viens no trim specdienestiem Latvijā. DP ir pretizlūkošanas un iekšējās drošības dienests. DP ir arī vienīgā no trim valsts drošības iestādēm, kurai ir tiesības veikt kriminālizmeklēšanu.

Pagājušā gadā DP kopumā sāka 23 kriminālprocesus, savukārt vēl četri kriminālprocesi tika saņemti no citām izmeklēšanas iestādēm. Pērn, kad Latvijā notika pašvaldību vēlēšanas, kriminālprocesi bija sākti par vēlēšanu tiesību ierobežošanu, starptautisko sankciju pārkāpšanu un par neatļautu dalību bruņotā konfliktā ārvalstī. Tāpat lietas bija ierosinātas par spiegošanu, valsts noslēpuma izpaušanu, gatavošanos veikt terorismu, valsts simbolu zaimošanu, neizpaužamu ziņu atklāšanu, amatpersonas bezdarbību, kukuļdošanu, nelikumīgu ieroču glabāšanu, viltotu dokumentu izmantošanu, kā arī nacionālā un rasu naida izraisīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu