Lidostā «Rīga» aiztur meklēšanā izsludinātu Latvijas pilsoni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Robežsargi vakar lidostas «Rīga» termināla slēgtajā zonā konstatēja Latvijas pilsoni, kurš bija izsludināts policijas meklēšanā, pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Robežsargi aizturēja 1999.gadā dzimušo vīrieti un nodeva viņu Valsts policijas amatpersonām.

Kopumā aizvadītajā diennaktī robežsardzes darbinieki konstatēja 16 pārkāpējus uz valsts ārējām robežām, kā arī 20 valsts iekšienē.

Terehovas un Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Tadžikistānas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā tika liegta diviem Ukrainas pilsoņiem, kuri nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus.

Lidostas «Rīga» robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Gruzijas pilsonim, jo viņam nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Vēl Terehovas un lidostas «Rīga» robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens Baltkrievijas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Persona tika saukta pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām - diviem Krievijas vienam Lietuvas, vienam Igaunijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 15 personas - trīs Krievijas, trīs Latvijas, divus Vācijas, divus Lietuvas, divus Baltkrievijas, vienu Serbijas, vienu Polijas un vienu Igaunijas pilsoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu