Pateicoties taksometra vadītājam, aizturēts pasažieris ar viltotām 50 eiro banknotēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Vakar, 12. aprīlī, ap pusdienas laiku Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknī tika saņemta informācija no taksometra vadītāja par vīrieti, kurš Jūrmalā par taksometra pakalpojumiem mēģinājis norēķināties ar viltotu naudu.

Proti, vīrietis taksistam bija iedevis 50 eiro banknoti. Šoferis pamanījis, ka naudaszīme, iespējams, ir viltota, un par savām aizdomām informējis pasažieri. Pasažieris meties bēgt. Taksometra vadītājs izsauca policiju un paguva aizturēt pasažieri, līdz notikuma vietā ieradās Jūrmalas iecirkņa policisti.

Aizdomās turētais tika nogādāts policijas iecirknī. Pārmeklēšanas laikā policisti viņa virsjakā atrada piecas 50 eiro banknotes ar viltojuma pazīmēm. Vēl piecas viltotas 50 eiro banknotes tika atrastas un atsavinātas arī kratīšanas laikā viņa dzīvesvietā. Tātad kopumā likumsargi atsavināja 11 banknotes ar viltojuma pazīmēm.

Aizturētais 1994. gadā dzimušais vīrietis policijai skaidroja, ka viltoto naudu esot iegādājies interneta resursos. Kopā viņš esot nopircis 20 naudaszīmes, no kurām deviņas jau esot izmainījis. Policija šobrīd apzina, kur tieši vīrietis ar tām norēķinājies.

Aizturētais iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Šobrīd pret vīrieti sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 192. panta pirmās daļas – par viltotu Latvijas Republikā apgrozībā esošu naudaszīmju iegādāšanos vai glabāšanu nolūkā tās izplatīt, kā arī par šāda viltojuma izplatīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policija izsaka pateicību drosmīgajam taksometra vadītājam par ātro spēju reaģēt.

Tāpat likumsargi aicina komersantus un privātpersonas pievērst uzmanību, vai uz banknotēm un monētām ir pretviltošanas elementi. Ja jūsu rīcībā nonākusi, iespējams, viltota naudaszīme, jāmēģina atcerēties persona, kura šo naudaszīmi izsniegusi, un nekavējoties jāzvana policijai pa tālruni 110

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu