Daugavā aizturēti divi maluzvejnieki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Svētdien kādam vīrietim sastādīti divi administratīvā pārkāpuma protokoli par nelikumīgu zveju Daugavā un nepakļaušanos Valsts vides dienesta (VVD) inspektoriem, informēja Lielrīgas Reģionālās vides pārvaldes (RVP) inspektors Gints Zemitāns.

Viņš skaidroja, ka svētdienas vakarā VVD saņēma vietējo iedzīvotāju zvanu par nelikumīgu zvejas tīklu izlikšanu Daugavā pie Zirņu salas. Ierodoties notikuma vietā, inspektori līdz plkst.00.30 novēroja divus vīriešus, kuri zvejoja, aizsprostojot upes atteku.

Pēcāk abi vīrieši tika aizturēti, un no tīkliem atpakaļ ūdenī tika palaistas aptuveni 20 zivis - karūsas, raudas, brekši un līdakas. Vienam no vīriešiem notikuma vietā tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par nelikumīgu zveju, taču otrs likuma pārkāpējs VVD inspektoriem pretojās, vairākas reizes cenšoties aizbēgt, tādēļ inspektori izsauca Valsts policijas darbiniekus.

Policijas iecirknī nogādātais vīrietis bija vairāk nekā divu promiļu reibumā, un viņam tika sastādīti divi administratīvā pārkāpuma protokoli - par nelikumīgu zveju un par nepakļaušanos valsts amatpersonai dienesta pienākumu pildīšanas laikā.

Dienas gaitā VVD darbinieki saņēma zvanu par izliktiem zvejas tīkliem Daugavā pie Nāves salas. Ierodoties notikuma vietā, inspektori no bezsaimnieku tīkliem atbrīvoja raudas, kuru kopējais svars bija aptuveni 100 kilogrami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu