Privātmājā Sauriešos atsavina 27 000 nelegālo cigarešu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policija bija saņēmusi informāciju, ka privātmājā Stopiņu novada Sauriešos, iespējams, ierīkota nelegālā alkohola un cigarešu tirdzniecības vieta. Saņēmuši tiesas akceptu veikt kratīšanu, 12. aprīlī Salaspils iecirkņa policisti ieradās šajā adresē.

Kopumā privātmājas teritorijā tika atrasti un atsavināti 27 000 cigarešu ar Baltkrievijas, Krievijas un Ukrainas akcīzes markām. Nelegālais alkohols policistu ierašanās brīdī netika konstatēts.

Policija ir noskaidrojusi personu, kura, iespējams, realizējusi nelegālās akcīzes preces.

Foto: Valsts policija

Saistībā ar notikušo šobrīd ir sākta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169./3 panta – par akcīzes preču iegādes, realizācijas un uzglabāšanas noteikumu pārkāpšanu. Par šādu pārkāpumu fiziskajām personām piespriež no 70 līdz 700 eiro lielu naudas sodu, bet juridiskām personām – no 70 līdz 7100 eiro, konfiscējot šīs preces un to pārvietošanai pārvadāšanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas.

Policija gatavo pieprasījumu Valsts ieņēmumu dienestam aprēķināt tautsaimniecībai nodarītā zaudējuma apmēru saistībā ar atsavinātajām cigaretēm. Pēc zaudējuma aprēķināšanas tiks lemts par kriminālprocesa sākšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu