Aiztur dzērušu vadītāju, kurš no soda cerēja izsprukt ar 500 eiro kukuli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policijas likumsargi 16.aprīlī saņēma informāciju no vairākiem nevienaldzīgajiem autovadītājiem, ka Kārsavas novadā kāda automašīna brauc, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus, streipuļo, iebrauc pretējā braukšanas joslā, šādā veidā apdraudot citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Reaģējot uz informāciju, Kārsavas novada Mežvidu pagastā policisti apturēja kādu aizdomīgu DAF markas transportlīdzekli, lai veiktu nepieciešamo pārbaudi.

Pārbaudot transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, viņa izelpā bija jūtama alkohola smaka. Vīrietim veica alkohola koncentrācijas mērījumu, un izrādījās, ka viņš atrodas vairāk nekā 2 promiļu stiprā alkohola reibumā. Lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanas, DAF vadītājs – 1971.gadā dzimis vīrietis - policijas darbiniekam piedāvājis kukuli 500 eiro apmērā.

Saistībā ar notikušo attiecībā pret vīrieti ir sākts kriminālprocess.

Pašlaik vadītājam ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā. Saskaņā ar likumu par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, transportlīdzekļa vadītājam piespriež administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, naudas sodu no tūkstoš divsimt līdz tūkstoš četrsimt eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Jāpiebilst, ka vīrietim draud arī kriminālatbildība par kukuļa piedāvājumu policijas darbiniekam. Policija atgādina, ka kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta un par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbi, vai naudas sods.

Valsts policija pateicas autovadītājiem par vērību un tūlītēju informācijas sniegšanu likumsargiem, ka arī aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet rada draudus arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu