Aizvadītajā diennaktī nopietnas traumas guvuši vairāki bērni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) saņēmis 1087 izsaukumus, no kuriem 176 bijuši saistīti ar traumām un negadījumiem. Daudzos negadījumos nopietni cietuši bērni.

Vakar Rīgā pa otrā stāva logu izkrita nepilnus divus gadus vecs bērns, kurš kritiena rezultātā guva smagas traumas, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša. Bērnam konstatētas smagas galvas, vēdera orgānu un krūškurvja traumas.

Mediķi atzīst, ka gadījumi, kad mazi bērni izkrīt pa logiem, nav retums. «Aicinām pieaugušos būt ļoti modriem un piesardzīgiem, lai savlaicīgi pamanītu un novērstu tos riskus, kas var nopietni apdraudēt bērna veselību un dzīvību,» uzsver NMPD.

Kurzemē kādu sievieti un viņas desmit gadus veco dēlu smagi sakodis kaimiņu suns. Sieviete un viņas bērns gājuši garām kaimiņu mājai, kad pēkšņi suns uzbrucis bērnam, sakožot puisēnam kājas un rokas. No suņa uzbrukuma cieta arī māte, kura mēģināja pasargāt bērnu. Sievieti suns sakoda rokā.

Zemgalē kāds septiņus gadus vecs zēns guva nopietnus rokas savainojumus, spēlējoties un pakrītot uz saplēsta šķīvja. Bērns guva dziļu brūci rokā ar muskuļu un cīpslu bojājumiem. Puisēns nogādāts slimnīcā Rīgā.

Vidzemē 17 gadus vecs zēns, gatavojot ēdienu, ar eļļu applaucēja roku. Arī viņš tālākas palīdzības saņemšanai tika nogādāts slimnīcā Rīgā.

Latgalē gadu vecs zēns sev virsū uzrāva karstu tējkannu ar ūdeni. Bērns guva kāju applaucējumus.

Vienlaikus Latgalē 14 gadus veca meitene tika atrasta guļot pagalmā alkohola reibumā. Bērns tika nogādāts slimnīcā ar alkohola intoksikāciju.

Savukārt 15 gadus vecs zēns Latgalē slimnīcā tika nogādāts ar akūtiem psihiskiem traucējumiem, jo bija mēģinājis apreibināties ar nezināmas izcelsmes medikamentiem.

Kurzemē mediķi vakar sekmīgi reanimēja 55 gadus vecu vīrieti, kurš bija izsaucis palīdzību, jo juta sāpes krūtīs.

NMPD brigādes mediķi palīdzību vīrietim sniedza izsaukuma vietā, tomēr pa ceļam uz slimnīcu vīrietis zaudēja samaņu, turklāt viņam apstājās elpošana un sirdsdarbība. Mediķi sāka reanimācijas pasākumus, kuri bija sekmīgi. Vīrietis atguva samaņu un tika nogādāts slimnīcā.

Vidzemē 27 gadus veca sieviete atmuguriski izkrita no batuta, gūstot smagas traumas. Viņa nogādāta slimnīcā ar aizdomām par mugurkaula skriemeļu bojājumu.

Vidzemē traumu guvuši arī divi vīrieši. Skaldot malku, sev rokā iecirta 42 un 44 gadus veci vīrieši. Savukārt Zemgalē, apstrādājot durvis, sev ar leņķa slīpmašīnu iegrieza vīrietis, kurš slimnīcā tika nogādāts ar dziļu, grieztu brūci rokā.

Vienlaikus Kurzemē 57 gadus veca sieviete tika atrasta guļam mājās uz grīdas. Sievietei bija samaņas traucējumi, kā arī ķermeņa atdzišanas pazīmes. Sieviete bijusi alkohola reibumā.

Pierīgā uz ielas guļam atrasts 60 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā. Arī viņš slimnīcā tika nogādāts ar ķermeņa atdzišanas pazīmēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu