Rīgas reģionā diennakts laikā apzagtas desmit automašīnas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Pagājušajā diennaktī valstī reģistrētas 11 zādzības no transportlīdzekļiem. Desmit no tām ir izdarītas Rīgas reģionā, savukārt viena - Zemgales reģionā, informē Valsts policijā (VP).

Tendences rāda, ka visbiežāk zādzības no automašīnām tiek izdarītas Rīgas mikrorajonos, kas atrodas ārpus centra un ir ar vislielāko iedzīvotāju blīvumu. Tiek apzagtas gan namu pagalmos novietotās, gan daudzdzīvokļu namu pazemes stāvvietās esošās automašīnas.

Garnadži parasti pa automašīnas logiem nolūko, vai salonā atrodas kas vērtīgs.

Ļoti bieži transporlīdzeklī atstāta soma, maisiņš, dators vai kāds cits aizmirsts priekšmets kalpo kā stimuls izsist auto stiklu vai uzlauzt durvis, lai izdarītu noziegumu.

Tāpat tiek zagtas automašīnu detaļas un iebūvēta tehnika - automagnetolas, spoguļi, vadības bloki, bamperi u.c.

Lai nekļūtu par zagļu upuri, VP aicina iedzīvotājus neatstāt automašīnu salonos personīgās mantas. Tāpat ieteicams papildus nostiprināt automašīnas detaļas un tās iezīmēt, lai nozagšanas gadījumā, policisti tās varētu identificēt.

Tāpat policija aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību notiekošajam namu pagalmos un pazemes autostāvvietās. Redzot aizdomīgas personas ložņājam gar automašīnām, nekavējoties jāzvana policijai pa diennakts tālruni 110, lai uz notikuma vietu tiktu izsūtīta ekipāža.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu