Ķengaragā aizturēts vīrietis ar 1,7 miljoniem nelegālu cigarešu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policija pagājušonedēļ Rīgā, Ķengaragā, aizturēja vīrieti, kura mikroautobusā tika glabāts ievērojams daudzums nelegālo cigarešu – 1,7 miljoni. Pret aizdomās turēto vīrieti sākts kriminālprocess, un viņam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ķengaraga iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti nonāca uz pēdām vīrietim, kurš saistīts ar akcīzes preču nelikumīgu apriti.

26. aprīlī ap pulksten 09.30 policisti šo vīrieti sastapa pie viņa mikroautobusa. Ņemot vērā, ka policistiem bija informācija, ka transportlīdzeklī atrodas nelegālās cigaretes, tika veikta kratīšana. Tās laikā transportlīdzeklī tika uzietas 174 kastes, kurās atradās kopumā 1 700 040 cigarešu bez Latvijas akcīzes markām.

Turpat tika aizturēts arī cigarešu glabātājs, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par pārkāpumiem, kas saistīti ar akcīzes preču nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu vai pārvadāšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētajam ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Pēc procesuālo darbību veikšanas atsavinātās cigaretes tiks nodotas iznīcināšanai Valsts ieņēmumu dienestam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu