Pēc atteikuma iedot naudu un cigaretes vīrieti spārda un savaino ar nazi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

2. maija vēlā vakarā kāds vīrietis Rīgā, Imantā, izkāpa no sabiedriskā transporta. Viņam sekoja divi svešinieki, kuri piegājuši klāt un prasījuši, lai iedod cigaretes un naudu. Vīrietis atteicās, pēc kā svešinieki viņu nogāza zemē, sāka spārdīt un sist, kā arī ar nazi virspusēji ievainoja. Ņemot vērā, ka cietušais nelaida vaļā savu pleca somu, vīrieši ar nazi pārgrieza tās lenci un to norāva.

Par laimi, kāds garāmgājējs izsauca neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un policiju. Notikuma vietā nekavējoties ieradās mediķi, Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti un Rīgas pašvaldības policija.

Mediķi cietušo nogādāja ārstniecības iestādē. Aizstāvoties cietušais bija nodarījis miesas bojājumus arī vienam no uzbrucējiem, kurš arī tika nodots mediķu aprūpē.
Savukārt otru uzbrucēju policisti aizturēja uzreiz notikuma vietā.
Jāpiemin, ka ārstniecības iestādē nogādātais uzbrucējs tajā pašā vakarā kādam pacientam nozaga naudu un apģērbu, pēc kā aizbēga. Policisti vīrieti izsludināja meklēšanā.

8. maijā Valsts policijas Rīgas Centra iecirkņa patruļpolicisti meklēšanā izsludināto vīrieti pamanīja centrā, kur viņš tika aizturēts.

Abi aizdomās turētie ir dzimuši 1981. gadā un jau iepriekš sodīti par analoģiskiem noziegumiem, kā arī par citiem mantiskiem noziegumiem un pārkāpumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Pret vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par ārstniecības iestādes pacienta apzagšanu, sākts vēl viens kriminālprocess.

Vienam no aizturētajiem tiesa nepiemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, tāpēc viņam noteikta policijas uzraudzība. Savukārt par otra vīrieša apcietināšanu tiks lemts šodien, 10. maijā.

Nolaupīto pleca somu ar visām mantām nākamajā rītā krūmos atrada kāds iedzīvotājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu