Lidostā «Rīga» aizturēts meklēšanā izsludināts Latvijas pilsonis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Robežsargi vakar Lidostas «Rīga» robežkontroles punktā aizturējuši no Dublinas ieceļojušu Latvijas pilsoni, kurš atradās policijas meklēšanā, pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

1992.gadā dzimušais vīrietis tika nodots Valsts policijas amatpersonām.

Kopumā aizvadītajā diennaktī robežsardzes darbinieki konstatēja 10 pārkāpējus uz valsts ārējām robežām, kā arī 38 valsts iekšienē.

Lidostas «Rīga» robežkontroles punktā ieceļošanā Latvijā liegta vienam Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti. Tāpat šajā robežkontroles punktā tika konstatēta viena Krievijas pilsone, kura bija pārkāpusi uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Sieviete tika saukta pie administratīvās atbildības.

Savukārt vienai Vācijas pilsonei lidostas robežkontroles punktā tika konstatēts, ka viņai nav ceļošanai derīga dokumenta. Vācijas pilsonei tika liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 13 personām - četriem Krievijas, trim Lietuvas, diviem Latvijas, vienam Igaunijas, vienam Senegālas, vienam Marokas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 15 personas - sešus Baltkrievijas, trīs Lietuvas, divus Igaunijas, divus Mongolijas, vienu Latvijas un vienu Krievijas pilsoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu