Kuldīgā konfiscēts rekordliels nelegālo cigarešu apjoms - 3,3 miljoni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

16. maijā Kuldīgas novadā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes (VP KRP) amatpersonas uz aizdomu pamata par akcīzes preču nelegālu apriti aizturēja vienu personu un izņēma teju 3,3 miljonus nelegālo cigarešu, kas ir lielākais līdz šim izņemtais apjoms Kurzemes reģionā, kā arī atklāja nelegālu degvīna ražotni.

Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki par notikušo sāka kriminālprocesu, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 221. panta 3. daļas un 221.2. panta 3. daļas, tā ietvaros tika aizturēts 1976. gadā dzimis vīrietis, kurš iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā saistībā ar cita veida noziedzīgiem nodarījumiem.

Veicot sankcionētas kratīšanas un apskates, tika izņemtas 3 268 420 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām, kā arī atklāta viltota pasaulē pazīstamas degvīna zīmola produkcijas ražotne, kurā izņemti 2043 litri nelegālā alkohola (degvīna un spirta).

Foto: Valsts policija

Vēl izņemti arī 1500 litri šķidruma ar dīzeļdegvielai raksturīgo smaku un divi transportlīdzekļi, kas izmantoti nelegālo akcīzes preču uzglabāšanai un pārvadāšanai.

Tiek turpināta pirmstiesas izmeklēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu