Aizturēts vīrietis, kurš apzadzis vismaz sešas automašīnas Mangaļsalā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) aizturējusi kādu 39 gadus vecu vīrieti, kurš laika posmā no aprīļa līdz maija beigām apzadzis vismaz sešas automašīnas Mangaļsalā, pavēstīja VP pārstāve Elīna Sprudzāne.

Pēc zādzību veikšanas vīrietis savu guvumu pārdevis kādam mantu uzpircējam, kurš arī ticis aizturēts.

Pēc policijas rīcībā esošas informācijas, vīrietis zādzības veicis saulainās un siltās dienās, kad cilvēki devušies atpūsties pie ūdens. Iespējamais vainīgais, pārvietojoties ar velosipēdu, izsitis automašīnām stikla logus un paķēris tur esošas mantas, pēc kā nekavējoties pametis notikuma vietu.

Izmeklēšanā tika noskaidrots, ka vīrietis nozagtās mantas pārdevis kādam mantu uzpircējam, kurš tika aizturēts 29.maijā. Veicot sankcionētās kratīšanas gan iespējamā vainīgā vīrieša, gan mantu uzpircēja dzīvesvietās, tika atrasta daļa nozagto mantu. Policisti mantu uzpircēja dzīvesvietā arī atrada un atsavināja 15 gramus amfetamīna.

Tāpat likumsargi noskaidroja, ka 27.maijā garnadzis veicis vēl vienu noziegumu - zādzību no kādas kafejnīcas Vecāķos. Uzlaužot durvis, vīrietis iekļuvis telpās un nozadzis celtniecības instrumentus un interneta rūteri.

39 gadus vecais aizdomās turētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par analoģiskiem nodarījumiem, proti, par zādzībām. 1975.gadā dzimušais mantu uzpircējs ir nonācis policijas redzeslokā arī par narkotisko vielu apriti.

Saistībā ar notikušo pret vīrieti, kurš veicis zādzības, ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta trešās daļas - par zādzību, ja tā izdarīta no transportlīdzekļa vai ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Savukārt pret otru personu uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 175.panta trešās daļas un 253.1 pirmās daļas - par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Drīzumā tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu abām aizturētajām personām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu