Pabeigta izmeklēšana lietā par SIA «Jūsu logi» naudas piesavināšanos lielā apmērā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu un nodevusi prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai 166 sējumus biezu kriminālprocesu par naudas piesavināšanos lielā apmērā, ko izdarījušas SIA «Jūsu logi» amatpersonas. Klienti visā Latvijā bija veikuši avansa maksājumus par logu izgatavošanu un uzstādīšanu, taču tā arī gaidīto nesaņēma. Arī nauda klientiem netika atmaksāta. Rezultātā viņiem nodarīts zaudējums apmēram 55 000 eiro apmērā. Par aizdomās turētajiem kriminālprocesā ir atzītas divas personas.

Kopš 2007. gada Valsts policijā bija vērsušies daudzi klienti, kuri bija cietuši no SIA «Jūsu logi» amatpersonu noziedzīgajām darbībām. Proti, cietušie bija noslēguši līgumus ar SIA «Jūsu logi» vai arī ar tā meitasuzņēmumiem un veikuši avansa maksājumus par logu izgatavošanu un uzstādīšanu, taču logus līgumā paredzētajā termiņā un kārtībā viņi nesaņēma, tāpat viņiem netika atmaksāts avanss.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (VP GKrPP ENAP) amatpersonas pirmstiesas izmeklēšanas gaitā noskaidroja, ka SIA «Jūsu logi» paspārnē atradās vairākas klientu apkalpošanas filiāles visā Latvijā, līdz ar to komersanta darbību rezultātā zaudējumus cieta vairāku Latvijas pilsētu un novadu iedzīvotāji. SIA «Jūsu logi» filiāles kopumā atradās vairāk nekā 30 apdzīvotās vietās. Turklāt uzņēmumam bija trīs meitasuzņēmumi.

VP GKrPP ENAP amatpersonas izmeklēšanas gaitā sākotnēji 2007. gada jūnijā sāktu kriminālprocesu apvienoja ar pārējiem kriminālprocesiem, atteikuma un citiem materiāliem.

Izmeklētāji apzināja vairāk nekā 85 cietušos, no kuriem lielākā daļa ir privātpersonas.

2018. gada kriminālprocesa ietvaros divas uzņēmuma amatpersonas – 1973. gadā dzimis vīrietis un 1972. gadā dzimusi sieviete - tika atzīti par aizdomās turētajiem noziedzīga nodarījuma izdarīšanā. Aizdomās turētie iepriekš nav bijuši sodīti.

VP GKrPP ENAP ir veikusi ievērojamu darbu, kas saistīts ar dokumentu un kontu analīzi. Kriminālprocesa apjoms ir 166 sējumi.

Veicot pirmstiesas izmeklēšanu kriminālprocesā tika pārbaudīta informācija, kas tiek saistīta ar naudas līdzekļu piesavināšanās faktu. Izmeklēšanas ietvaros tika apstiprināts, ka cietušajiem tika nodarīts zaudējums lielā apmērā - apmēram 55 000 eiro apmērā.

Kriminālprocesā pirmstiesas izmeklēšanas laikā savākto pierādījumu kopums bija par pamatu 2018. gada 16. maijā nosūtīt kriminālprocesa materiālus kriminālvajāšanas sākšanai Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai, pēc Krimināllikuma 179. panta trešās daļas – par piesavināšanos lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā ir paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu