Rīgā pēc pakaļdzīšanās un elektrošoka lietošanas aiztur iereibušu vadītāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Rīgā šonedēļ policija pēc pakaļdzīšanās un elektrošoka pistoles lietošanas aizturējusi iereibušu vadītāju, informē Rīgas Pašvaldības policija.

5. jūnija vakarā policija saņēma informāciju par kādu baltu «Volkswagen Caddy» automašīnu, kuras vadītājs, iespējams, ir alkohola reibumā. Apskatot iedzīvotāja norādīto teritoriju, netālu no Parādes ielas policija iztālēm pamanīja aprakstam atbilstošu auto, kas pārsimt metru attālumā ietriecas kokā.

Kārtības sargi nekavējoties piebrauca pie avarējušās automašīnas un pamanīja divus cilvēkus, kuri, ieraugot policistus, metās bēgt. Viens aizbēga, bet otru policistiem izdevās ielenkt no abām pusēm. Lai gan bēgošais jaunietis bija ielenkts, viņš izrāvās no policista tvēriena un turpināja skriet pļavas virzienā, kur paklupa.

Lai bēgli apturētu viņam nekaitīgā veidā, viens no policistiem izšāva ar elektrošoka pistoli, kas arī pielika punktu bēgšanas mēģinājumam. Vēlāk notvertais jaunietis skaidroja, ka esot 16 gadus vecs un ka viņš neesot vadījis automašīnu, tomēr, pārbaudot puiša datus, izrādījās, ka viņš ir tikai 15 gadus vecs.

Ņemot vērā, ka puiša pēcpusē bija iedūrušās elektrošoka pistoles zondes, uz notikuma vietu izsaukti ne tikai Valsts policija, bet arī mediķi, kuri vēlāk konstatēja, ka puisim nav nepieciešama hospitalizācija.

Kamēr notikuma vietā tika skaidroti visi apstākļi, pēkšņi ieradās kāds 35 gadus vecs vīrietis un stāstīja, ka viņš esot bijis pie auto stūres. Vienlaikus vīrietis noliedza, ka automašīnā būtu bijis kāds pasažieris. Vēl nedaudz vēlāk izrādījās, ka šis vīrietis ir alkohola reibumā, savukārt, pārbaudot automašīnas datus, noskaidrots, ka tai pievienotas citas automašīnas numura zīmes un pats spēkrats jau kādu laiku nedrīkst piedalīties ceļu satiksmē, jo ir noņemts no uzskaites.

Precīzus notikušā apstākļus turpina skaidrot Valsts policija, tostarp arī to, kurš galu galā vadījis spēkratu, jo vīrieša liecības nesaskanēja ar jaunā puiša liecībām par to, kurš bija automašīnas vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu