«Vairāk saules» lietā divi aizdomās turētie atbrīvoti pret drošības naudu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Krimināllietā par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā «Vairāk saules» apcietinājumā palikusi viena persona, savukārt pārējiem trīs aizdomās turētajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp, drošības nauda.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien trīs personām kā drošības līdzekli noteica apcietinājumu, taču ar nosacījumu, ka divi no viņiem var tikt atbrīvoti, ja iemaksā valsts kontā drošības naudu. Ceturtajam aizdomās turētajam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Restorānu «Vairāk saules» pārstāve Laura Minskere aģentūrai LETA teica, ka par abām personām drošības nauda jau ir iemaksāta un viņi atbrīvoti. Savukārt apcietinājumā palicis ar restorāniem nesaistīta persona, kura restorāniem nodrošināja videonovērošanas kameru un interneta tīkla uzturēšanu.

Jau ziņots, ka Valsts policija par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā «Vairāk saules» otrdien aizturējusi četras ar restorānu tīklu saistītas personas, trešdien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Igors Tomaševs.

Maija beigās policijā sākts kriminālprocess pēc diviem Krimināllikuma pantiem, proti, par grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā, un par automatizētas datu apstrādes sistēmas darbības traucēšanu un nelikumīgu rīcību ar šajā sistēmā iekļauto informāciju, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā.

Policijai ir aizdomas, ka grāmatvedības datu sagrozīšana notikusi jau kopš 2016.gada. Šajā kriminālprocesā konstatēts, ka kases aparātos ienākumi bija norādīti mazāki nekā reāli ieņemti.

Kriminālprocess sākts pēc kāda iesnieguma, kā arī balstoties uz policijas rīcībā esošo informāciju.

Policijai ir aizdomas, ka noziedzīgo darbību rezultātā valstij nodarīti aptuveni 1,5 miljonu eiro lieli zaudējumi.

Kopumā policija veikusi 34 kratīšanas birojos, restorānos un ar uzņēmumu saistīto personu dzīvesvietās. Kratīšanās izņemts liels daudzums dokumentu un datu nesēji, kā arī kases aparāti.

Policija tikai pēc ekspertīzes varēšot pateikt, vai noziedzīgā shēma bijusi līdzīga tai, kura tika izmantota restorānos «Gan Bei».

Restorānu tīkla īpašniece SIA «Vēl vairāk saules» dibināta 2002.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Pērn «Vēl vairāk saules» strādāja ar 4,715 miljonu eiro apgrozījumu un zaudējumiem 216 122 eiro apmērā.

Sociālās saziņas vietnē «Twitter» «Vairāk saules» pārstāvji raksta:

"Restorāni "Vairāk saules" atvainojas visiem klientiem un darbiniekiem, kas cieta Kriminālpolicijas pazemojošās un aizkarošās rīcības dēļ. Vakar pēcpusdienā visos uzņēmuma restorānos un ražotnē iebruka kriminālpolicija, sarīkojot neadekvātu šovu.

«Vairāk saules» ir pārliecināti, ka visas apsūdzības izrādīsies nepamatotas, jo uzņēmums nekad nav grozījis kases aparātus un nekad to nedarīs. Mēs bijām viens no pirmajiem uzņēmumiem nozarē, kas ieviesa jaunos kases aprātus, un mēs aktīvi darbojāmies VID darba grupā, kas strādāja pie nozares sakārtošanas. Turklāt arī VID atzina, ka «Vairāk saules» ir viens no retajiem uzņēmumiem, kas negroza kases aparātus.

Mēs esam pārliecināti par savu taisnību un esam droši, ka mūsu klienti un darbinieki paliks uzticīgi uzņēmumam."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu