Policija aicina uzmanīties no internetā publicētām viltus kriminālziņām (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) novērojusi, ka pēdējā laikā internetā publicētas ziņas, kurās pausta nepatiesa informācija it kā Valsts policijas vārdā, informēja VP.

Bieži šīm ziņām ir skaļš, uzmanību piesaistošs virsraksts, piemēram, «izbēdzis bīstams noziedznieks», «11 bojā gājušie negadījumā». Savukārt tekstā nav pievienots informācijas avots vai arī tas ir norādīts maldinošs, piemēram, norādīti amati vai iestādes pārstāvji, kuri neeksistē.

Parasti šajās ziņās ir no konteksta izrauti seni vēstījumi no citām ārvalstu vai ar minēto notikumu nesaistītām ziņām, puspatiesības vai izdomājumi.

Novērots, ka ar portālu publicētajiem materiāliem, piemēram, sociālajā tīklā «Facebook», dalās ievērojams skaits cilvēku, iepriekš nemaz nepārliecinoties par ziņas patiesumu. Tādējādi tiek popularizēts attiecīgais portāls un turpināta viltus ziņu izplatība.

Policija vērš uzmanību, ka VP informācijai var sekot līdzi oficiālajos sociālo tīklu kontos vai mājas lapā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu