Kriminālvajāšanai nodod apjomīgu kriminālprocesu par narkotiku kontrabandu pasta sūtījumos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2018. gada 29. jūnijā Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nodeva kriminālprocesu pret 1982.gadā dzimušu Latvijas pilsoni. Persona nelegālās interneta vietnēs pasūtīja dažādas narkotiskās vielas un veica ar tām nelikumīgas darbības.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes 2016.gadā vienā lietvedībā apvienoja kādu apjomīgu kriminālprocesu ar vēl 14 kriminālprocesiem, kuri visi tika sākti par narkotisko vielu kontrabandu lielos apmēros pasta sūtījumos no Nīderlandes. Visos šajos kriminālprocesos kā saņēmējs bija norādīts kāds 1982.gadā dzimis Latvijas pilsonis, kurš izmeklēšanas gaitā tika atzīts par aizdomās turēto personu.

Izmeklēšanas laikā izmeklētāji noskaidroja, ka aizdomās turētais vīrietis saņēma 15 pasta sūtījumus, kuros tika konstatētas tādas narkotiskās un psihotropās vielas kā MDMA, 3-MMC, kokaīns un hašišs. Visas narkotiskās vielas vīrietis pasūtīja nelikumīgās interneta vietnēs, un sūtījumi tika piegādāti ar VAS «Latvijas pasts» starpniecību.

Izmeklēšanas laikā aizdomās turētās personas dzīves vietā tika veikta kratīšana, kur tika konstatētas MDMA tabletes lielos apmēros, kā arī priekšmeti, kas liecina par nelikumīgām darbībām ar narkotiskajām vielām.

Personai sākotnēji tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, kura vietā pēc tam tika noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kriminālprocess pret aizdomās turēto personu tika nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai 2018.gada 29.jūnijā saskaņā ar Krimināllikuma 1901. panta otrajā daļā un Krimināllikuma 253. panta otrajā daļā paredzētajām noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu