Vircavā applūdušas jaunās attīrīšanas iekārtas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.zz.lv

Šodien, strauji palielinoties Vircavas upītes ūdens līmenim, Vircavas ciematā applūdušas jaunizbūvētās attīrīšanas iekārtas, kas, par laimi, vēl nav iedarbinātas. Projekta ieviesējs, bijušais pagasta pārvaldes vadītājs Valdis Buividaitis noliedz, ka būtu par to atbildīgs, nebūšanās vainojot projektētājus. Vecās ietaises gan pagaidām vēl atrodas «uz saliņas», ko no visām pusēm ieskauj ūdens.

Kā «Ziņām» pastāstīja Vircavas pagasta pārvaldes vadītāja Rita Borščevska, ūdens šodien pārklājis pagājušajā vasarā izbūvētās attīrīšanas iekārtas, ko iedarbināt plānots līdz 2011. gadam, kad Vircavas ciematā tiks pabeigts ūdenssaimniecības attīstības projekts.

Pārvaldniece atzīst, ka šis pavasaris pierāda – ar jaunajām ietaisēm nākotnē varētu rasties problēmas, tāpēc plūdi pagastam būšot laba mācība. R.Borščevska stāsta, ka projektā nāksies ieviest izmaiņas, iekārtas pārceļot citviet vai vismaz paaugstinot tajā pašā vietā.

«Ziņas» pērnvasar jau rakstīja, ka ūdenssaimniecības attīstības projekta idejas autors un virzītājs ir kādreizējais Vircavas pagasta padomes priekšsēdētājs Ziedonis Caune. Toreiz viņš atklāja: rekonstruēt ūdens piegādes sistēmu nolemt tādēļ, ka pēdējos gados iedzīvotāji arvien biežāk sūdzējušies par neatbilstošo dzeramā ūdens kvalitāti.

Kopš pagājušā gada 1. jūlija, kad Z.Cauni apstiprināja novada vadītāja amatā, par projekta vadītāju kļuva toreizējais Vircavas pagasta pārvaldnieks Valdis Buividaitis. Viņš vasarā apgalvoja, ka ūdens un kanalizācijas sistēma kalpošot vairākām paaudzēm.

Tagad V.Buividaitis kļuvis par Jelgavas novada pašvaldības Komunālās saimniecības attīstības galveno speciālistu. Jauno attīrīšanas iekārtu applūšanu viņš komentēja īsi: «Pie šādiem plūdiem tā var būt. Ne Buividaitis, ne Caune izdomāja iekārtu atrašanās augstumus, to darīja sertificēti projektētāji, kas acīmredzot pieļāvuši kļūdu.» Viņš apgalvoja, ka «attīrīšanas iekārtu atrašanās zem ūdens, protams, nav pieļaujama», tāpēc augstuma atzīmes vēlreiz pārmērīšot. «Ja būs par zemu, celsim augšā,» teica V.Buividaitis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu