Māras dīķī ielaidīs 1000 karpu un līņu mazuļu (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Māras dīķī, kur pērnā gada vasarā pēc ugunsgrēka nonāca ķīmiskais piesārņojums, ceturtdien ielaidīs 500 karpu un 500 līņu mazuļu. Zivju iegādi un ielaišanu Māras dīķī Rīgas domes Mājokļu un vides departaments finansēs no līdzekļiem, kas iegūti, iekasējot maksu par rūpnieciskās zvejas tiesību izmantošanu iekšējos ūdeņos un jūras piekrastē.

Lai papildinātu zivju resursus, tuvākajā laikā tiek plānota zivju mazuļu ielaišana arī Juglas ezerā. Tur tiks ielaisti 2920 sīgu un 3487 peledu mazuļi.

Kopumā zivju mazuļu iegādei un ielaišanai izlietos 3650 latu.

Zivju mazuļus piegādās pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts «BIOR». Ielaižamo zivju suga un daudzums tika saskaņots ar šā institūta Zivju resursu pētniecības departamentu, kas nodarbojas ar zivju resursu pētniecību un izstrādā rekomendācijas ilgtspējīgai zivju atražošanai Latvijas ūdeņos Baltijas jūrā, Rīgas jūras līcī un iekšējos ūdeņos.

Jau vēstīts, ka pērn 3.jūlijā notika ugunsgrēks uzņēmuma «Baltais vējš» ķīmisko vielu angārā Mārupē, kā dēļ Mārupītē un Māras dīķī nonāca ķīmiskais piesārņojums, kas izraisīja zivju bojāeju.

Patlaban ūdens ir attīrījies, un tas ir piemērots zivīm. Māras dīķa kopējā platība ir pieci hektāri, un tajā dabīgi notiek zivju populācijas atjaunošanās, tomēr speciālisti rekomendēja ielaist arī zivju mazuļus.

Viņi arī atzina, ka vispiemērotākās būtu vienvasaras karpas un līņi, jo līdaku daudzums Mārupītē un Māras dīķī pēc to ķīmiskās piesārņošanas ir samazinājies.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu