Lielākās izredzes pārspēt karstuma rekordus maija izskaņā būs Kurzemē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrumu vēja ietekmē lielākais karstums ne tikai svētdien, bet arī nākamnedēļ būs Kurzemē un Zemgalē, prognozē sinoptiķi. Maijā un jūnijā Kurzemes piekrastē tradicionāli ir zemākā gaisa temperatūra valstī, jo jūra vēl nav iesilusi un tās ietekmē arī uz sauszemes saglabājas vēsāks laiks. Bet patlaban valdošais austrumu vējš virs sauszemes sakarsušo gaisu nes uz Kurzemes rietumu piekrasti, tāpēc tieši atklātas jūras piekrastē gaidāma augstākā gaisa temperatūra valstī.

Kurzemes rietumu piekrastē ir četras Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu stacijas – Rucavā, Liepājā, Pāvilostā un Ventspilī. Tajās būs lielākas izredzes pārspēt kādu no karstuma rekordiem.

Nav gaidāma nacionālo temperatūras rekordu pārspēšana. Augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta maija pēdējās trijās un jūnija pirmajā dienā, ir no +29,8 līdz +30,6 grādiem, liecina LVĢMC dati.

Kurzemē būs ne tikai augstākā, bet arī zemākā gaisa temperatūra valstī – Rīgas līča Kurzemes piekrastē gaiss var iesilt tikai mazliet virs +20 grādiem.

Atbilstoši «Global Forecast System» prognozei ļoti silts laiks Latvijā gaidāms visu nākamo darba nedēļu, bet no 4. vai 5.jūnija kļūs krietni vēsāks. Karstākajās dienās gaisa temperatūra dažviet pietuvosies +30 grādu atzīmei.

Vietām īslaicīgi līs un dārdēs pērkons, valsts lielākajā daļā pieaugs ugunsbīstamība, ziemeļaustrumu novados tā var sasniegt visaugstāko – piekto – klasi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu