Baisi skati: tūristu iecienītajā Malagā divās dienās nolīst divu gadu norma; glābiņš jāmeklē uz māju jumtiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas dienvidus piemeklējuši netipiski laika apstākļi. Divu dienu laikā nolijusi divu gadu norma, daudzviet izraisot pamatīgus plūdus. Pie tam daudzviet lietus turpinās.

Plūdi smagi skāruši arī tūristu iecienīto Malagu.

Stihija prasījusi vismaz divu cilvēka dzīvību. Esteponas pilsētiņā kāda 26 gadus veca sieviete tika atrasta noslīkusi applūdušā pagrabā ēkā, kur atradās striptīza klubs. Ūdens līmenim strauji ceļoties, sieviete bija sazinājusies ar glābšanas dienestiem, jo no pagraba vairs netika ārā. Tomēr glābēji nepaguva ierasties laikā. Mirusī ir Rumānijas pilsone.

Intensīvo nokrišņu rezultātā strauji applūdušas ielas, un autobraucēji bija spiesti steigā pamest spēkratus un dažos gadījumos pat glābties uz to jumtiem.

Policija informēja, ka šīs ir 30 gados postošākās lietusgāzes.

Lietus un plūdi piemeklējuši virkni pilsētu Spānijas dienvidu piekrastē, tai skaitā Marabellu un Malagu.

Spānijas meteoroloģijas dienests saistībā ar lietu un plūdiem Spānijas dienvidos izplatījis «sarkano brīdinājumu», aicinot iedzīvotājus ievērot ārkārtēju piesardzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu